Vegán pizza

Ki ne ismerné és szeretné a pizzát? 😋Viszont igen kevesen tudják, hogy hol, mikor, és hogyan született meg ez a közkedvelt étel!

A pizzának hosszú múltra visszavezethető története van.

A feltéttel ellátott lapos kenyereket az ókor egyiptomiak, rómaiak és görögök fogyasztották. Bár az utóbbiak a mai focacciához hasonló gyógynövényes, olajos változatát készítették. A pizza szülőhelye délnyugat Campania régiója, ahol Nápoly városa található. Az i.e. 600 körül görög településként alapított Nápoly az 1700-as és az 1800-as évek elején virágzó vízparti város volt. Népes város, puritán szinte csak 1 szobából álló otthonokból. A nápolyiak kevés pénzből gyorsan elkészíthető ételt szerettek volna. Így alakult ki a pizza, ami akkoriban valójában lepény volt különféle feltétekkel. 

Kanyarodjuk vissza napjainkba: a pizza manapság reneszánszát éli a felgyorsult életmódunknak köszönhetően. 🍕 Egyre többen szeretnének ezen valamilyen módon változtatni akár a tudatosabb étkezés végett. A vegán életmód követőire gondoltunk a Vegan Garden megalapításakor! Fontos volt számunkra, hogy a méltán népszerű pizzát mi is étlapunkon tudhassuk. ☺️ A Vegan Garden pizza szakácsai eredeti olasz pizzalisztből, valamint saját, házi készítésű kovászból készítik pizzáinkat. 😍 Itt még nem ér véget az igazán precíz folyamat! Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjanak a gondos kezek által gyúrt pizza tésztát 72 órán át kelesztik, ezáltal apró légbuborékok képződnek, melyek a tészta könnyedségét biztosítják. Végül figyelmesen válogatott vegán feltétekkel gazdagítva 400 fokos kemencében ropogósra sütik. A végeredmény mennyei! 😍

Várunk szeretettel Téged is a Vegan Gardenben! ☺️